A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletek
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap > BLOG >

Halogén reflektor? Szabaduljon meg tőle!

A beltéri szerelési munkálatok, de legfőképp a kültéri világítás elengedhetetlen kelléke a reflektor. Ma már értelmetlen dolog hagyományos vonal halogén izzós reflektort használni. A LED-es változat hosszú élettartamú, vibrálás mentes LED-ekkel van ellátva, így árban is kedvezőbb, mivel nem kell folyton cserélgetni az izzót. Jól bírják a rázkódást. Üzemeltetésük is fényévekkel olcsóbb, hiszen akár 80-90%-át is megspórolhatjuk a villamos energiának. Egy 300W-os halogén reflektort simán kiválthatunk egy 50W-os LED reflektorral, mert a LED-es változat 250W-al kevesebb felesleges hővel fűti a környezetét. Éves szinten így akár több tízezer forintot is spórolhatunk, így a teljes élettartam alatt többszörösen megtérül a beruházás. Erre a garanciaidő a biztosíték. Elmondható tehát, hogy a hagyományos izzós reflektorok kicserélése az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy 0 kockázat mellett jelentős összegeket megtakarítsunk villanyszámlánkon.

Reflektoraink egytől-egyig SMD LED-eket tartalmaznak, ami azt jelenti, hogy egy nagy LED chip helyett sok kicsi LED együttes fénye világít. Ennek több előnye is van, többek között a magasabb fényhasznosítás és az optimális hőelvezetés. Még manapság is több webshopban és üzletben forgalmaznak olyan reflektorokat, melyek közepén egyetlen nagy LED chip található. Ezek a reflektorok legtöbbször vibrálnak, alacsony a fényhasznosításuk és a szín visszaadásuk. A LEDtér.hu oldalon kapható reflektorok garantáltan tudják a feltüntetett lumen értékeket és fényük vibrálás mentes. A színhőmérsékletben megtalálható a meleg-, közép- és hidegfehér változat is.

Az általunk forgalmazott reflektorok keskeny fém házzal rendelkeznek, melyek gondoskodnak a LED chipek optimális hőelvezetéséről, illetve IP65-ös védettségüknek köszönhetően vízállóak is.  Ma már a klasszikus fekete mellett fehér színű fémházas reflektorokból is választhatunk, így azok mindenféle feltűnés nélkül, esztétikusan és diszkréten felszerelhetők bármely ház homlokzatára.

Rögzítésükhöz mindössze 1-2 csavarra, vagy kampóra van szükség. LED-es reflektoraink dugvilla és kábel nélkül vannak csomagolva. A tartozékok között kötődobozokat és állványokat is találunk.

LED reflekoraink széles választékát a linkre kattintva megtalálja!

Szerző: #JB